Zile suplimentare de concediu de Paște, însă doar pentru o parte dintre angajați


Senatul a vitat un proiect legislativ prin care angajatii din educație vor avea zile libere suplimentare de Paști și în plus. Cei de altă religie vor putea avea liber de sarbatori, cu conditia sa recupereze zilele de munca.

Astfel, angajaţii din învăţâmânt vor beneficia de zile libere pentru a sărbători Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşti, precum şi prima şi a doua zi de Rusalii, în funcţie de data la care sunt celebrate acestea de cultul religios legal, creştin de care aparţin, conform unei propuneri legislative adoptate, miercuri, în unanimitate (92 de voturi "pentru"), de Senat, în calitate de cameră decizională, conform realitatea.net.

Propunerea legislativă, care completează art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii şi art.94 din Legea nr.1/2011 a Educaţiei naţionale, a fost iniţiată de către zece parlamentari aparţinând grupurilor PSD, USR, UDMR, Pro Europa, minorităţi sau neafiliaţi.

Conform proiectului, salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Comentarii Facebook