Sinucidere la Mechel Câmpia Turzii. Unul din protestatari s-a sinucis. AZI ÎMPLINEA 58 de ani - UPDATE


Unul dintre protestatarii de la Mechel Câmpia Turzii și-a pus capăt zilelor marți seara. Ioan Bozdog lucrase ca și strungar la combinat și se afla printre cei disponibilizați, miercuri urmând să-și depună actele pentru șomaj.

Foștii angajați Mechel s-au adunat, marți dimineața, pentru a treia zi consecutiv, în fața combinatului pentru a a-și cere salariile compensatorii la care au dreptul.

Emil Bodea, unul dintre protestatari, a declarat că oamenii aşteaptă o implicare a Guvernului în stoparea dispariţiei metalurgiei româneşti.

"Nu am primit niciun răspuns la cererile noastre privind plata salariilor compensatorii. Oamenii aşteaptă implicarea Guvernului în salvarea metalurgiei româneşti, dar concluzia este că Guvernului îi este frică de ruşi", a spus Bodea.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Potrivit foștilor colegi de muncă, lipsa unui loc de muncă, imposibilitatea de a plăti ratele la bănci și faptul că nu și-a primit nici măcar salariile compensatorii l-au împins pe bărbat să se sinucidă.

"Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici", a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii, informează realitatea.net.

Astăzi bărbatul ar fi împlinit 58 de ani.

 

Ioan Bozdog, muncitorul de la Mechel care s-a spânzurat, avea datorii la bancă

Comentarii Facebook