Sindicatul Sanitas Cluj da in judecata spitalele pentru ca au fost taiate salariile cu 25%


Spitalele din Cluj vor fi date in judecata de angajati pentru ca au pus in aplicare ordonanta privind diminuarea salariilor cu 25%, a declarat pentru Stiri de Cluj Maria Bizo, vicepresedintele Sanitas Cluj.

Sindicalistii aduna in aceste zile semnaturi si ulterior vor deschide un proces, pentru a obliga spitalele sa le returneze banii retinuti in mod fraudulos.

"O sa dam in judecata toate spitalele, pentru ca nu putem da in judecata Guvernul, noi fiind platiti direct de unitatile sanitare. Conducerile spitalelor respecta legea si ne-au redus salariile cu 25%. Este incalcat contractul colectiv de munca pentru ca acolo este un artiocol in care se spune ca nu vor lua nicio hotarare care sa incalce drepturile pe care le avem in contractul colectiv de munca. Contractul individual de munca nu se poate schimba numai dintr-o parte si in plus incalca si legea finantelor care precizeaza ca nu poti sa iei un ban din salariu fara acordul angajatilor", a mai afirmat Maria Bizo.

Sindicatul Sanitas numara 6.000 de membri, asistenti si angajati Tesa, care lucreaza in spitalele din judetul Cluj. Astazi, 15 septembrie, angajatii primesc pentru a doua luna consecutiv salariul redus cu 25%. Situatia nu se va schimba pana la finalul anului, deoarece ordonanta pe baza careia au fost reduse veniturile bugetarilor este in vigoare pana in 31 decembrie 2010.

Comentarii Facebook