Miercuri 24 Aprilie

Și Clujul are Transfăgărășanul lui. Vezi IMAGINI amețitoare de pe drumul Bălcești-Răchițele

 

Și Clujul se poate lăuda cu un drum spectaculos, șoseaua Bălcești-Răchițele, care rivalizează cu mult mai celebrul Transfăgărăşan.

 

Drumul a fost modernizat recent și șerpuiește la peste 1.000 de metri altitudine, mai sus de locul unde se formează, câteodată, norii, scrie cluj.travel.

 

Noua şosea străbate peste 14 kilometri printre dealuri şi munţi şi face legătura între localităţile Răchiţele din comuna Mărgău şi Bălceşti din comuna Beliş, trecând prin cătunul Dealu Botii.

 

Înainte era un drum denivelat şi în proporţie de 70 la sută din pământ, iar când ploua era total impracticabil. Aşa că sătenii din Dealu Botii nu puteau ajunge la Beliş, în centrul de comună, pentru a-şi rezolva problemele administrative, trebuind să ocolească peste 50 de kilometri prin Răchiţele, Mărgău, Călata şi Călăţele. Acum, aceştia parcurg mai puţin de şapte kilometri de la ei din cătun şi până în Beliş, pe un drum făcut ca la carte.

 

Acest lucru a fost posibil printr-un proiect cu fonduri nermbursabile derulat de Primăria Beliş în colaborare cu Primăria Mărgău, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”Măgura”.

 

 

Modernizarea drumului a costat 4,5 milioane de euro. Şoseaua a fost dată deja în folosinţă şi reprezintă o adevărată atracţie pentru turişti. Pe parcursul acestei veri, zeci de maşini au putut fi văzute în fiecare weekend parcurgînd traseul Beliş-Răchiţele, deoarece, chiar dacă distanţa e de doar 14 kilometri, peisajul e cu totul special”, potrivit sursei citate.

 

 

Șoseaua are parapeți în zonele dificile, fiind mult mai sigură ca și Transalpina sau Transfăgărăşanul. Localnicii speră că noul drum îi va aduce în zonă pe turiști. ”A fost pentru mine o supriză extrem de plăcută să parcurg traseul de la Bălceşti pînă la Răchiţele. Eu am fost pe Transfăgărăşan şi pe Transaplina, dar aici e cu totul altceva”, a spus un brașovean, în trecere pe drumul Bălcești-Răchițele.

 

 

Continuare pe cluj.travel.

Comentarii Facebook