Răzvan Benche și ceilalți angajați Scutul Negru au fost puși în libertate după ”măcelul” din Janis Stuf

 

Cei 12 angajați ai firmei de pază Scutul Negru, arestați pentru bptaia din 21 iulie din clubul Janis Stuf, au fost eliberați din arest.

 

Ei au fost arestați în data de 3 august pentru 29 de zile. Ei au făcut recurs, iar Tribunalul Cluj le-a respins cererea în 14 august. Această decizie a fost atacată cu apel, iar acum judecătorii au luat deciza eliberării lor.

 

Cei 12 angajați reținuți au fost audiați de judecătorii clujeni. Cu toții, în frunte cu luptătorul K1, Răzvan Benche, și-au recunoscut vina și au spus că nu ar fi trebuit să își facă singuri dreptate.

 

Ei s-au dus în dimineața zilei de 21 iulie în Janis Stuf pentru a pune la punct un alt membru al lumii interlope clujene cu care agenții Scutul Negru s-au răfuit câteva ore mai devreme la Festivalul Peninsula, pe Valea Gârbăului.

 

Inițial au fost arestați 10 agenți de pază, după altercația din 21 iulie, iar câteva zile mai târziu au mai fost arestați 2 bărbați.

 

Nu trebuie trecută cu vederea nici cruzimea de care aceştia au dat dovadă în acţiunea de lovire a unor persoane care stăteau la masă în cel mai paşnic mod posibil. În momentul în care agresorii şi-au dat seama că cei pe care îi căutau nu se aflau în incinta localului aceştia au început să lovească, haotic şi în cel maibarbar mod posibil, alte persoane aflate acolo aşa cum se poate vedea în imaginile video, dând dovadă de o cruzime ne nu trebuie lăsată nepedepsită. Astfel deşi pe imagini nu sunt surprinse loviturile aplicate numitului B care au dus la un număr de 50-55 de zile îngrijiri medicale, ne putem doar închipui modul barbar prin care s-a acţionat asupra acestuia, în condiţiile în care agresiunea extrem de violentă asupra luiV C nu l-a lăsat totuşi pe acesta în stare de inconştienţă”, a precizat judecătorul în sentința prin care cei 10 angajați ai Scutului Negru au fost arestați.

 

Citește AICI toată motivarea.

Comentarii Facebook