Service -ul Dacia de pe Dorobanților se demolează! Turcu face un turn 9 etaje și subsoluri pe alte 6 - VIDEO


Cunoscutul service Dacia de pe Calea Dorobanților a fost demolat de omul de afaceri Ovidiu Turcu, pentru a ridica un nou bloc turn. 

Autorizația prevede ”DESFIINTARE CONSTRUCTII EXISTENTE SI CONSTRUIRE CORP B - IMOBIL MIXT 4S+2D+P+9E, AMENAJARI EXTERIOARE, judetul Cluj, Dorobantilor, Cale, nr. 84. În următoarele condiții: Conform art.1 din H.C.L. nr.402/18.06.2020: Va fi realizata, pe cheltuiala investitorului, calea de trecere (trotuar, scări și sistem de iluminat public aferent), care va asigura legatura pietonala intre ansamblul de pe str.Dorobantilor si str.Episcop Nicolae Ivan în suprafața de 195 mp; după recepția lucrărilor de construcție - dar înainte de eliberarea Certificatului de atestare a imobilelor din ansamblu - calea de trecere va fi cedata cu titlu gratuit consiliului local. In interiorul clădirii sunt asigurate 63 de locuri de parcare cu acces public, din totalul de 75 locuri de parcare suplimentare”. 

Acolo, Ovidiu Turcu a spus că va investi 20.602.880 lei.

Proiectul a fost realizat tot de Arhimobil, firma președintelui Comisiei de urbanism, Adrian Iancu.

Zona respectivă, de pe Calea Dorobanților s-a umplut de blocuri în ultimii 10 ani, o afacere foarte bună pentru dezvoltatori, fiind într-o zonă foarte bună a Clujului. 

Ovidiu Turcu are o veche prietenie cu Vasile Dîncu și este bine fixat în sferele de putere ale orașului

Vasile Dâncu a cedat integral participația de la institutul IRES omului de afaceri clujean Ovidiu Turcu și fostului său colaborator de la institutul de sondare a opiniei publice Cornel Hirian, care este și administrator al firmei IRES SRL.

Subsemnatul Vasile Dîncu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (...) și domnului Hirian Cornel (...), prin contract de cesiune semnat la o dată ulterioară celei la care se adoptă prezenta, cele 20 de părți sociale (...) pe care le dețin la SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare și în condițiile specificate în contractul de cesiune”, se stipulează în hotărârea asociatului unic al IRES, Vasile Dîncu, din 9 noiembrie 2015.

Ovidiu Turcu este proprietarul Dacia Service Cluj Feleac și avea, în 2014, o avere de 8 milioane de euro. Turcu este dealer auto pentru mărcile Dacia, Renault și Nissan. Acesta este prieten apropiat cu actualul ministru al Apărării.

Vasile Dâncu a făcut ”Mutarea” când a devenit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publică, în guvernul Cioloș.

Vasile Dâncu, retras din PSD în 2010, după ce ani la rând a avut funcții importante. El a fost ministrul Informaţiilor Publice, în cabinetul lui Adrian Năstase, în perioada 2001 - 2003. Între anii 2004 - 2008, a fost senator PSD de Cluj, iar apoi observator în Parlamentul European, din partea Grupului Socialist. Din 2007, Dâncu a fost membru al Parlamentului European. 

Vasile Dâncu a fost membru al PSD din 1999, a fost senator, iar din 2010, după ce și-a dat demsia, s-a ocupat numai de institutele de sondare pe care l-a înființat: Metro Media Transilvania și Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Dâncu s-a implicat alături de Ioan Rus și Arpad Paszkany, între 2011 - 2013, în trustul Transilvania L!VE şi Look TV, iar acum conduce săptămânalul regional ”Transilvania reporter” şi revista ”Sinteza”.

Vasile Dâncu a fost reactivat în luna octombrie la Conferinţa Judeţeană a PSD Cluj, de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Acesta a făcut apel public către Vasile Dâncu să se alăture PSD.

Comentarii Facebook