Șeful de post din Apahida mai vrea o CASĂ, pe terenul primit pentru tineri. Va ajunge la a doua vilă din comună

 

Șeful din comuna Apahida vrea să cumpere terenul primit pentru a-și mai face o casă, după ceea din satul Sânnicoară.

 

Șeful de post, agentul Radu Nemeș, a cerut Consiliului Local Apahida să îi vândă terenul pe care l-a primit la Legea 115, în zona Căbăuș, din Sânnicoară, cu scopul de a-și construi o locuință, conform Ziar de Apahida.

 

Tranzacțiile cu terenurile din Sânnicoară, luate în concesiune de diferite persoane cu funcții de conducere, la nivelul comunei, este înfloritoare. Azi, ziardeapahida.ro vă prezintă cazul agentului Radu Nemeș, care în 2012 a primit în concesiune un teren, pe care nu a construit nimic semnificativ, decât o parodie de casă, iar acum solicită să îl cumpere pentru a-l putea vinde mai departe cu acte în regulă.

 

În anul 2012, Radu Nemeș a primit 500 de mp de teren, în baza Legii 115, care acordă tinerilor anumite suprafețe de teren pentru a-și putea construi o casă. Agentul era obligat să ridice pe teren o construcție, așa că a construit o căsuță de câțiva metri pătrați, un fel de gheretă. În caz contrar, polițistul ar fi pierdut terenul. 

 

El și-a ridicat, în paralel, o casă, în satul Sânnicoară, cu suprafața de 203 mp, construită în stil mediteranean, doar cu parter și cu o verandă spațioasă.

 

Primăria a evaluat terenul de 500 de mp, iar evaluatorul financiar Szasz Levenete, a stabilit că terenul valorează 6,24 euro, adică 3.120 euro.

 

Cu toate acestea, valoarea de piață a terenului este de 20 de euro/mp, așa cum s-a vândut recent. 

 

Consiliul Local Apahida va dezbate la ședința de miercuri proiectul de hotărâre de vânzare a terenului.

Comentarii Facebook