Şefa CNA este amenințată politic în cazul OTV - DD TV

 

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a reclamat presiuni politice după ce a amendat DD TV, post controlat de Dan Diaconescu.

 

Preşedintele CNA a fost chemată la Comisia de cultură pentru a da explicaţii în acest caz, după ce marți CNA a decis să amendeze DD TV cu 100.000 de lei, pentru că, în noaptea de 18 spre 19 octombrie, pe frecvenţa televiziunii a fost retransmis în mod ilegal OTV.

 

Georgescu se simte amenințată și a spus că va apela la CEDO, dacă presiunile vor continua.

 

Laura Georgescu a propus, iar Consiliul a decis, în şedinţa de marţi, 22 octombrie, să sesizeze Parchetul pentru că OTV emite în România fără a avea licenţă audiovizuală. Totodată, CNA a decis, atunci, să sesizeze Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi societatea Digital Sky SRL, care ridică semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, să suspende difuzarea televiziunii DD TV, "până la soluţionarea aspectelor de natură penală" în acest caz.

 

Licența postului OTV a fost retrasă de CNA în 22 ianuarie 2013.

 

Dan Diaconescu a înfiinţat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma şi a fost înscrisă la Registrul Comerţului din Italia, în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informaţii furnizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

 

Asociaţii societăţii sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) şi Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în acelaşi loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107. Administratorul unic al societăţii este Diana Voiculescu.

Comentarii Facebook