Cea mai simplă metodă pentru a fi considerat mai atrăgător


Oamenii de știință au descoperit recent o metodă simplă prin care o persoană poate părea mai atrăgătoare pentru sexul opus.

Cercetătorii au descoperit că oamenii sunt considerați mai atrăgători atunci când fac parte dintr-un grup, față de momentele în acre sunt singuri.

Fenomenul poată numele de ”efectul majoretă” -denumire dată e personajul Barney Stinson din popularul serial de comedie ”How I Met Your Mother”- și sugerează că tot ce trebuie să faci pentu a fi considerat mai atrăgător este să ai niște prieteni în jurul tău.

Drew Walker şi Edward Vul, doi specialişti în psihologie de la Universitatea California, San Diego, afirmă că oamenii tind să „facă o medie” a trăsăturilor faciale ale persoanelor dintr-un grup, percepând astfel faţa unui individ ca mai apropiată de medie decât ar face-o în mod normal, scrie Descoperă.ro.

În mod normal, a fi asociat mediei ar părea un lucru rău, cercetările sugerează că acest lucru nu este valabil în cazul atracţiei. „Feţele medii par mai atrăgătoare, cel mai probabil deoarece reducerea la medie duce la eliminarea trăsăturilor neatrăgătoare”, explică Walter. „Poate că este ca în cazul familiilor lui Tolstoi: oamenii frumoşi sunt toţi la fel, dar fiecare persoană neatrăgătoare este neatrăgătoare în stilul său personal”, mai spune cercetătorul.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook