Seceta face ravagii în județ! Apa potabilă, raționalizată în mai multe localități din Cluj


Seceta face ravagii în Cluj, sute de oameni au ajuns să primească apă „cu porția”. Rezerva de apă este tot mai mică din cauza secetei. Pentru a face față situației, Compania de Apă Someș a anunțat că în mai multe localități din județul Cluj furnizarea apei potabile se realizează cu „intermitențe”.

Drept urmare a suprasolicitării sistemului de alimentare cu apă, în principal datorită utilizării apei din rețea, de către unii consumatori, în alte scopuri decât cele strict gospodărești, furnizarea apei potabile se realizează cu intermitențe”, anunță Compania de Apă Someș.

Vorbim despre următoarele localități: Gilău: str. Principală (parțial), str. Republicii (parțial), Someșul Rece, Feleacu (parțial), Sălicea, Dângăul Mare, Dângăul Mic, Bălcești, Iacobeni, Curtuiuș, Cuzdrioara (parțial), Calna, Bogata de Sus. 

Pentru a face față situației, oamenii încearcă fie să-și facă rezerve, fie se pliază după programul pe care l-a anunțat furnizorul de apă potabilă. Vara, consumul este mult mai mare, inclusiv pentru că oamenii își udă legumele din grădină. Din acest motiv, furnizorii decid pe timp de secetă să raționalizeze apa. 

Comentarii Facebook