Vineri 7 Mai

Seară de film german la Cinema Mărăști, în cadrul ”Universităţii pentru elevi”

 

Asociaţia Studenţilor vorbitori de limba germană ”Gutenberg” organizează în cadrul celei de-a doua ediţii a ”Universităţii pentru elevi” , în data de 2 aprilie 2013, la ora 20:00, la Cinema Mărăşti, o seară de film german. 

 

În perioada 1-4 Aprilie 2013 Linia de Studiu Germană a Universităţii Babeş-Bolyai va găzdui ”Universitatea pentru elevi” - în germană ”Schüleruni”. Acest proiect iniţiat de Lectorul DAAD la Facultatea de Studii Europene Gregor Hübner şi organizat în cooperare cu ”Centrul pentru Ştiinţe Europene şi Relaţii Internaţionale”(ZEWI) va implica 80 de elevi vorbitori de limba germană din toate colţurile ţării şi are ca scop prezentarea ofertei de studiu în limba germana a UBB-ului. Astfel elevii de liceu veniţi la Cluj vor avea posibilitatea să viziteze diverse facultăţi ale Universităţii şi vor participa şi la un tur al oraşului organizat de Dr. Conf. Edit Szegedi din partea Facultăţii de Studii Europene.

 

Programul de timp liber al acestui eveniment va fi organizat de Asociaţia studenţilor vorbitori de limba germană ”Gutenberg”. Parte din acest program de relaxare va face si seara de film german care va avea loc în data de 2 aprilie la ora 20 la Cinema Mărăşti. Filmul german pe care elevii veniţi în vizită la Cluj îl vor putea viziona se numeşte ”Absurdistan”. Localizat într-um sat deşertic dintr-o ţară anonimă, această peliculă reprezintă o satiră inteligentă a filmelor de dragoste.

 

Organizată la a doua ediţie, ”Universitatea pentru elevi” - în germană ”Schüleruni” doreşte să mărească vizibilitatea şi atractivitatea ofertei de studiu în limba germana la Universitatea Babeş-Bolyai şi să contribuie astfel la o îmbunătăţire şi diversificare a spaţiului academic românesc.

Comentarii Facebook