Crucea Roșie Cluj va avea o bază de pregătire la Valea Ierii unică în România

 

Consiliul Județean Cluj a eliberat luni, 1 aprilie, autorizaţia necesară construirii Bazei de pregătire de prim ajutor de bază şi intervenţie în situaţii de urgenţă. Beneficiarul acestei autorizaţii este Crucea Roşie Cluj.

 

Baza va fi construită în comuna Valea Ierii, zona Şoim.

 

Am semnat cu foarte multă plăcere şi satisfacţie această autorizaţie de construire, nu doar pentru că este un proiect al Crucii Roşii, ci şi pentru că este vorba despre o bază de pregătire unică în România, destinată tuturor voluntarilor. La Valea Ierii va fi un centru de pregătire al voluntarilor în caz de dezastru, aici se vor ţine cursuri de pregătire civilă, cursuri de prim-ajutor şi vor fi organizate tabere de sinistraţi. Consiliul Judeţean Cluj are un acord de parteneriat cu reprezentanţii filialei Cluj a Crucii Roşii prin care ne-am angajat că vom sprijini construcţia centrului de pregătire din Valea Ierii şi am de gând să le solicit colegilor mei, consilierii judeţeni, să fie de acord cu alocarea de fonduri pentru acest proiect. Dat fiind faptul că este vorba despre un proiect de anvergură naţională şi costurile sunt de aproximativ un milion de euro, sper să obţin sprijin financiar şi de la autorităţile centrale”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Conform documentaţiei tehnice, viitorul centru va avea două corpuri principale de clădire care vor avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. 

 

Centrul de la Valea Ierii va avea 100 de locuri de cazare, o sală de mese cu 80 de locuri, dar şi două săli de cursuri cu câte 50 de locuri. 

 

Pe lângă construcţia propriu-zisă, baza va mai cuprinde un teren de sport, un foişor pentru cursuri în aer liber, grajduri pentru cai, locuri de parcare şi un ţarc pentru câinii dresaţi pentru căutări.

Comentarii Facebook