Se întoarce vara? Vezi prognoza meteo pentru ultima săptămână din septembrie


Vremea se încălzește în această săptămână, temperaturile prognozate ajungând la un nivel mai ridicat față de normalul acestei perioade, astfel că, în unele zone ale țării, maximele vor ajunge la 29-30 de grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică va începe din vestul, nord-vestul țării și va cuprinde treptat toată jumătatea vestică, dar datorită unui val de aer cald care este deja în țara noastră, vom avea maxime de până la 28-29 de grade până spre sfârșitul acestei săptămâni.

Luni, 26 septembrie, va ploua pe arii extinse în jumătatea vestică a țării, însă și în zilele următoare va ploua destul de mult în majoritatea regiunilor. Meteorologii prognozează acumulări de apă de până la 15-20 de litri pe metru pătrat în jumătatea vestică, iar aceste averse, pe alocuri, vor fi însoțite de descărcări electrice.

Câte grade se vor înregistra în Cluj

21 de grade Celsius este maxima de la Sibiu și Cluj-Napoca, 20 de grade Oradea și 18 grade Clesius în Baia Mare. Ceva mai cald va fi în zona Moldovei unde se vor înregistra 24 de grade Celsius la Bacău și Iași, iar în Capitală maxima va atinge 29 de grade Celsius în jurul orei prânzului, însă,  cerul va fi mai mult acoperit de nori în toată țara. La noapte vor fi ceva condiții de ploaie, spun specialiștii, iar valorile termice coboară până la o minimă de 13 grade Celsius, ușor mai ridicată față de nopțile trecute.

Marţi şi miercuri vor fi 27 de grade în București, însă mâine pe parcursul zilei vor fi posibile averse și descărcări electrice la munte. Destul de plăcut din punct de vedere termic, însă vântul va sufla cu putere pe crestele munţilor.

În Cluj-Napoca va predomina instabilitatea atmosferică, însă, temperaturile se vor menține mai ridicate față de normalul perioadei, ajungându la o maximă de 22 de grade Celsius în municipiu. 

Meteorologii anunță că și sfârșitul săptămânii va fi surprinzător de cald în toată țara, însă, vor predomina ploile la munte. 

Sursa foto: europafm.ro

Comentarii Facebook