Vineri 27 Ianuarie

Brutărie din Cluj cu gândaci peste tot: ”Aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea” - VIDEO


O brutărie din Cluj a fost închisă de Protecția Consumatorilor, după ce au fost depistați gândaci cât într-o fermă.

Este vorba despre o brutărie a firmei SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii, controlată de Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, în 21.09.2022. 

Ca atare, o echipa de control a verificat, în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi -,  respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea  menționată.  

Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare (din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori)

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei și a dispus oprirea temporara a vanzarii produselor (închiderea unității), până la remedierea deficiențelor, operatorul economic functionand la parterul unui bloc.

Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 15.000 de lei”.

CJPC Cluj va continua activitatea de supraveghere a pieței și, acolo unde vor fi identificate deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni, inclusiv măsuri complementare, precizează Birou de presă CRPC RNV Cluj.

Comentarii Facebook