Se face pasajul peste DN 1C, la Jucu. Consiliul Județean Cluj a aprobat asocierea


Consiliul Județean a aprobat asocierea cu Primăria Jucu pentru realizarea pasajului din zona Parcului Tetarom III.

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 25 noiembrie a.c., cu unanimitate de voturi, asocierea cu Primăria comunei Jucu în vederea realizării pasajului de legătură între DN1C și DJ 109D, peste calea ferată, în vederea asigurării unui acces facil și sigur spre Parcul Industrial Tetarom III. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că ”ne dorim să rezolvăm problema de trafic care se creează la acea intersecție și să fluidizăm circulația pe acel sector extrem de circulat. Dacă ne gândim la faptul că, doar în Tetarom III lucrează peste 8.000 de persoane, la care se mai adaugă alte câteva sute de la societățile învecinate, dar și cetățenii care tranzitează zilnic drumul județean spre Jucu de Sus, avem imaginea completă a valorilor de trafic înregistrate aici si a celor care vor beneficia direct de pe urma acestui demers”.

În intersecția de pe DN 1C spre Jucu au fost 70 de accidente în 3 ani

Consiliul Județean urmărește, astfel, atât fluidizarea traficului pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, cât și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale ș.a.

Sectorul de drum și-a atins limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legături continue spre drumul județean 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

Referitor la evenimentele rutiere înregistrate pe acest sector, reprezentanții poliției au transmis faptul că, începând cu anul 2019, pe raza comunei Jucu au fost înregistrate peste 70 de accidente, soldate atât cu pagube materiale, cât și cu victime, din care trei decedați.

Comentarii Facebook