De ce a ajuns Centrul de Neurochirurgie de la Cluj să apeleze la spitalul din Bistrița pentru a-i opera pacienții?


Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany încep să vină tot mai mulți pacienți la unitatea medicală din Bistrița, fie de la Satu Mare, fie de la Sighetu Marmației. Mai mult, anul acesta inclusiv centrul de neurochirurgie din Cluj-Napoca a apelat la neurochirurgii de la Bistrița.

Heliportul amenajat pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este folosit destul de mult și nu doar pentru a duce pacienți în alte părți, ci și pentru a-i aduce din alte orașe.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a dezvăluit la Bistrițeanul Live faptul că vin pacienți cu elicopterul de la Satu Mare sau Sighetu Marmației. Este vorba în special de traume, tratate la Bistrița.

De asemenea, anul acesta, neurochirurgii de la Bistrița au fost suport pentru centrul de neurochirurgie din Cluj-Napoca, atunci când mare parte din personal a fost infectat cu COVID-19.

Vin transferuri de la Satu Mare, de la Sighetu Marmației cu elicopterul pentru traumatologie și ce ține de neurochirurgie. Pacienții nu doar pleacă, sunt pacienți care vin la Bistrița. Cu mândrie aș putea să vă spun că în perioada în care centrul de neurochirurgie de la Cluj a trecut prin momente grele, pentru că a fost mare parte din personal cu COVID și au avut mare parte din pacienți infectați, profesorul Ștefan Florian a făcut apel la secția de neurochirurgie la noi. Ei au fost suportul Clujului și au primit mare parte din pacienți, pe care i-au operat aici”, a precizat Gabriel Lazany, conform bistriteanul.ro


Comentarii Facebook