Luni 27 Iunie

Ce GUNOAIE s-au găsit pe fundul râului Someșul Mic, în Cluj-Napoca, după golirea albiei pentru lucrările de modernizare - FOTO


Râul Someș este sufocat de gunoaie, iar acest lucru se vede cel mai bine la golirea albiei, pentru efectuarea lucrărilor din zona Garibaldi. 

S-au găsit: seturi de anvelope; piese de biciclete și trotinete electrice; saltele; genți, geamantane; îmbrăcăminte și încălțăminte, gamă extinsă de modele și mărimi.

Pe râul Someșul Mic se realizează lucrări de amenajare a albiei, în cadrul proiectului Primăriei municipiului Cluj-Napoca, demarat la începutul lunii noiembrie.

Pentru executarea în siguranță a lucrărilor, a fost necesar ca angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj să scoată șapte din cele 12 stavile ale Podului Garibaldi.

În urma scăderii nivelului apei, deșeurile au rămas blocate în albie. Personalul SGA Cluj, al Primăriei și voluntarii Asociației Pescarilor Sportivi au intervenit de îndată ce a fost posibil pentru curățarea albiei.

Au fost organizate trei acțiuni de igienizare, în 19, 22 și 24 noiembrie. Din cauza condițiilor dificile de acces, fiind cantități mari de mâl, în care sunt blocate multe deșeuri, deocamdată, nu este posibil ca acestea să fie eliminate. Societatea care execută lucrările va acționa pentru degajarea sedimentelor și a deșeurilor, în funcție de condițiile din teren. 

S-a golit Someșul în Grigorescu și au rezultat multe deșeuri - FOTO

Comentarii Facebook