Scandalul despre drumul turistic Răchiţele - Ic Ponor continuă! VIDEO


Lucrările la drumul turistic Răchiţele - Ic Ponor a fost pus în dezbatere de către consilierii judeţeni, marţi, proiect care a fost lăsat în urmă de fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe.

Proiectul are o întârziere de 217 zile a contractului de finalizare a lucrărilor.

Consilierul judeţean Dănuţ Canta din partea PDS a reacţionat la acest subiect: "Prelungirea aduce costuri în plus la Consiliul Judeţean. De ce nu s-au executat lucrările la timp? Am avut şi bani în buget, am avut tot ce ne-a trebuit. Păi bun şi? Despre ce vorbim? Voi aţi dat peste cap un proiect din modul în care aţi făcut şi licitaţia", a încheiat Canta.

Horea Uioreanu a intervenit spunând că "Motivele pentru prelungire există".

În discuţie a întervenit şi Remus Lăpuşan, care a precizat că "Vom fi nevoiţi să plătim nişte coreţii, dar şi firma constructoare are o vină şi trebuie să ne gândim cum facem şi să găsim o soluţie pentru asta, să nu plătim numai noi, mai ales în cazul în care vor fi nişte sume exorbitante".

Problemele la acest proiect au apărut din aprilie 2011, când lucrările au stagnat timp de aproape un an din cauza unei gafe de proporţii a proiectanţilor care nu au prevăzut şi podurile necesare pe acest drum finanţat din fonduri europene.

La licitaţia iniţială din 2009, asocierea a câştigat cu suma de 8 milioane de euro, dar, după 2 ani de muncă ”intensă”, Consiliul Judeţean a fost informat că s-a reuşit modernizarea a numai 5 kilometri. Prin contract asocierea avea obligaţia să termine proiectul în 18 luni de la semnarea acestuia, adica 1 ianuarie 2011.


Valoarea totală finală a contractului fiind de 43.753.876,44 lei.

 

Un alt ”jaf” marca Alin Tișe! Drumul Răchitele - Ic Ponor, finanțat din fonduri europene, are o întârziere de 217 zile

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook