Scandal monstru la un bloc din Bună Ziua construit de "Criminalul cu Porsche Cayenne”, pe numele unui fost angajat


Parcarea unui bloc de pe strada Miko Imre, din cartierul Bună Ziua, s-a prăbuşit în groapa săpată pentru construcţia altui imobil de locuinţe. 

În actele oficiale, autorizaţia de construcţie apare numele lui Sorin Iconar, un fost angajat al lui Gabriel Hilote. În schimb, proprietarii blocului vecin susţin că cel care se ocupă de construcţia blocului este chiar Gabriel Hilote, supranumit "criminalul cu Porsche Cayenne", care după ce a ieşit din închisoare, s-a apucat să construiască blocuri.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile. Proprietarii apartamentelor din blocul care a rămas fără o parte din parcare povestesc că paltforma betonată s-a prăbuşit în groapa săpata de muncitorii care construiesc blocul de la numărul 8. "Au săpat o groapă de o adâncime considerabilă, cred care are zece de metri adâncime, şi nu au construit un zid de sprijin. Astfel, o parte din parcarea noastră s-a prăbuşit în groapa săpată pentru fundaţie", spune unul dintre proprietarii care trăiesc în blocul care a rămas fără parcare.

Oamenii mai spun că au aflat de la dirigintele de şantier că blocul este construit de Gabriel Hilote, supranumit "criminalul cu Porsche Cayenne". Hilote a executat trei ani de închisoare după ce, fiind beat, a comis un accident de circulaţie, în urma căruia au murit trei persoane, o familie întreagă.

Oficiali din cadrul Primăriei Cluj Napoca susţin că situaţia este cunoscută la nivelul instituţiei şi că a fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a se lua măsurile legale. "Proprietarii apartamentelor din blocul vecin au fost în audienţă la Primărie. Acolo nu s-au luat măsuri de consolidare a terenului. Când se face o săpătură de asemenea dimensiuni trebuie blocat peretele, ceea ce nu s-a întâmplat iar parcarea de la blocul vecini a căzut în groapa de fundaţie", spune un oficial al Primăriei Cluj Napoca.

Blocul de pe strada Miko Imre nr. 8 este construit de firmă Icos Group SRL, patronată de Sorin Iconar, fost partener de afaceri cu Gabriel Hilote.

Sorin Dan Iconar a fost angajatul lui Gabriel Hilote. Acest lucru l-a recunoscut în faţa magistraţilor de la Judectăria Cluj Napoca, în timpul procesului în care Hilote era judecat pentru ucidere din culpă. Mai mult, Iconar a băut cu Hilote, înainte ca acesta să se urce la volan şi să ucidă trei oameni nevinovaţi. În prima fază a procesului, Iconar a minţit în favoarea lui Hilote, dar luat la întrebări de către judecător, acesta a recunoscut că a băut împreună cu şeful lui. "Nu am făcut acest lucru pentru că eram angajat al firmei inculpatului, fiind subordonatul acestuia şi mi-a fost frică de o posibilă reacţie, în sensul că riscam să rămân fără serviciu ... Am mâncat împreună şi am băut fiecare câte 150 de mililitri de whisky. M-a servit şi pe mine cu vin roşu, dar am refuzat. Am văzut că a consumat două pahare de vin roşu", spune Sorin Iconar, atunci angajat al firmei GH Group SRL, iniţiale care vin de la numele lui Gabriel Hilote.

Sorin Iconar nu a putut fi contactat.

 

In toamna anului 2009, Gabriel Hilote a produs un accident de circulatie in dreptul hotelului Napoca, in urma caruia cei trei membri ai familiei Dragoste, fiica si cei doi parinti, au decedat. Hilote era baut si a fugit de la locul accidentului, predandu-se ulterior politistilor.

 

Hilote, ”Ucigașul cu Porsche”, a fost eliberat

Comentarii Facebook