Miercuri 24 Aprilie

Campania R.I.S.C. inițiată de E.ON Gaz și ISU: ”Renunță! Improvizațiile la gaz Sunt Catastrofale” - VIDEO

 

Campania națională ”R.I.S.C.”, lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu E-ON România, îi informează pe consumatori în privința pericolelor reprezentate de improvizații sau neglijența în privința verificărilor periodice ale instalațiilor sau coșurilor de fum pentru familiile și locuințele lor. 

 

Analiza statistică a incendiilor de locuințe din România arată că numai în primele 10 luni ale anului 2012 s-au înregistrat aproape 5000 de incendii de locuințe, ceea ce reprezintă o creștere în ultimii ani, iar aceste evenimente au fost urmate  cu numeroase victime și imense pagube materiale. 

 

Evenimentele au înregistrat în perioada menționată  396 de victime, dintre care 139 de persoane au decedat.

 

Două treimi din cauzele generatoare de incendii la locuințe sunt reprezentate de improvizații la instalații electrice, de gaze sau de încălzire și de lipsa verificărilor  la coșurile de fum.

Campania ”R.I.S.C.” urmărește reducerea numărului de incidente (incendii și explozii) la locuințe, prin informarea corectă a tinerilor, adulților și persoanelor în vârstă din mediul rural și urban, care locuiesc atât în locuințe multifamiliale cât și individuale.

 

Pentru a evita expunerea la astfel de riscuri sunt recomandate următoarele: Remedierea defecțiunilor la instalații electrice, de gaze și de încălzire doar de către personal autorizat; Curățirea și verificarea coșurilor de fum cel puțin o dată pe an, de obicei înaintea începerii sezonului rece; Conștientizarea pericolelor de incendiu și cunoașterea măsurilor de prevenire a incendiilor la locuințele individuale și multifamiliale.

Comentarii Facebook