Duminica 28 Aprilie

Scandal de zile mari în Mănăștur din cauza locurilor de parcare. Clujean revoltat: Sună proprietarul să vină să-și mute mașina ca și cum ar fi parcarea lui


Lipsa locurilor de parcare este o problemă delicată în Cluj-Napoca care creează o serie de conflicte. Oamenii au început să-și reclame vecinii care își subînchiriază locul de parcare contra cost la Primărie. 

Un clujean chiar este frustrat că un vecin care a închiriat de la altcineva locul său de parcare nu-l lasă să-și parcheze mașina acolo și îi cere să o mute „ca și cum ar fi ai lui”. 

„Această parcare de pe strada Almașului din Cluj-Napoca este subcontractată de către beneficiar unui vecin de-al lui din scara blocului unde locuiește acesta. Mai presus de acest lucru, beneficiarul care este trecut în actele parcării, nu locuiește pe strada Almașului, nici măcar în cartierul Mănăștur, ci locuiește pe o stradă din cartierul Gheorgheni. 

Această parcare este ocupată prin înțelegere între cei doi vecini contra unei sume de bani pentru plata pentru subînchiriere, iar dacă cineva își parchează mașina pe o durată scurtă de timp, gen 10 sau 20 minute, iar respectivul care plătește subînchirierea vine și vede ocupată parcarea respectivă, începe să claxoneze ca un nebun sau sună proprietarul mașinii parcate să vină să își mute mașina ca și cum ar fi parcarea lui. 

Nu cred că este legală însușirea unui loc de parcare că și cum ar fi a unei persoane dacă nu deține acte pe respectivul loc. Aceasta tehnică ilegală persistă de cel puțin 4 ani de zile. Ar trebui făcute verificări mai ample mai des să se verifice dacă într-adevăr cei cărora li s-au alocat un loc de parcare locuiesc la respectiva adresă sau în altă parte pentru că de foarte multă vreme sunt mulți oameni care au nevoie de un loc de parcare și nu li se pot da din cauza acestor persoane care fac abuz și subînchiriază altor persoane”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Anual se depun zeci de mii de cereri pentru un loc de parcare la Cluj și cum nu există loc pentru toată lumea, unii clujenii au ajuns la nebunia de a-și „pârî” chiar și vecinii care le oferă locul de parcare chiriașilor care locuiesc în apartamentul pe care l-au închiriat. 

Vezi și: „Proprietarii nu locuiesc aici și chiriașii se folosesc de parcări”. Conflict între vecini din cauza parcărilor în Gheorgheni

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook