Fugarul Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania până când se va judeca cererea de extrădare în România


Judecătorii din Germania au decis ca primarul fugar, Cătălin Cherecheș să rămână în arest în Germania până când se va judeca cererea de extrădare în România.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situaţia actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024.

Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana persecutată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată.

Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestaţie a persoanei persecutate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt.

Această obiecţie urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München.

Vă rog să înţelegeţi că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite”, transmite Parchetul bavarez.

Amintim că, fostul primar Cătălin Cherecheș a fugit din România înainte de condamnarea sa la închisoare și prins în Germania, unde încearcă să împiedice extrădarea.

Comentarii Facebook