Salina Turda a trimis ghizii în șomaj tehnic din cauza pandemiei și a scăderii numărului de turiști


Ghizii de la Salina Turda și întreg Departamentul Turistic, format din 15 persoane, au fost trimiși în șomaj tehnic, până în 31 martie.

Modul în care oamenii au fost informați este de-a dreptul jenant. Cei 15 au aflat că vor pleca în șomaj după ce a fost încheiat programul, iar șefii nu mai erau acolo pentru a nu discuta cu ei și a le oferi explicații.

Ne-au mazilit. Au făcut anunțul la 15.30 fără să putem protesta. Au suspendat pentru următoarele două luni activitatea noastră comițând o ilegalitate și o încălcare a tuturor normelor de funcționare a acestei societăți. Ne-au trimis într-un așa zis șomaj tehnic până în data de 31 martie fără nicio explicație sau temei legal”, au spus angajații.

Ghizii vor primi 75% din salarii și nu știu dacă vor mai avea unde să revină.

----------------------

UPDATE

Ca urmare a hotărârii Consiliului de Administrație al societății Salina Turda, în baza incidenței extrem de ridicate a ratei de infectare în județul Cluj, care depășește 35 la mia de locuitori, concomitent cu scăderea drastică a numărului de vizitatori - Departamentul de Turism și Bazinul de Înot Didactic își pot suspenda activitatea, până la data de 31.03.2022.

Această suspendare este posibilă în condițiile legii, cu plata a 75% din drepturile salariale, până la redresarea situației, atât din punct de vedere epidemiologic cât și al numărului de vizitatori, dată preconizată pentru 31.03.2022”, susține conducerea societății Salina Turda SA.

Comentarii Facebook