S-au reaprins mai multe focare în pădurea de lângă drumul Sfântul Ioan! Clujenii din cartierul Bună Ziua se sufocă sub pâcla de fum - FOTO


Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au rămas peste noapte în supravegherea zonei afectate de incendiul de litieră izbucnit ieri, în apropierea Drumului Sfântului Ioan, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha.

Având în vedere faptul că zona a cuprins foarte multe pante abrupte, iar peste noapte nu au fost vizibile flacări deschise, dimineața au fost observate mai multe focare care s-au reaprins în interiorul depunerilor de resturi vegetale din pădurea de rășinoase. 

„Drept urmare forțele de la fața locului au fost suplimentate cu trei mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, precum și din cadrul Ocolului Silvic, a RADP, Poliția Locală și compania de salubritate.

În prezent au fost identificate mai multe focare dispersate pe toată zona afectată de ardere, iar pentru lichidarea cărora se acționează atât cu autospecialele pentru stingerea incendiilor cât și cu mijloace de primă intervenție”, transmite ISU Cluj. 

Un ONG care măsoară calitatea aerului în oraș îi îndeamnă pe oameni să evite astăzi activitățile fizice și sportul în aer liber mai ales în zonele cu fum. Mai mulți locuitori ai cartierului Bună Ziua au semnalat problema.

„În urma analizelor pe datele disponibile și măsurătorile rețelelor private și naționale, calitatea aerului din Cluj-Napoca astăzi 10.04.2024 este "Moderată".

Ieri am avut parte de 2 accidente ce au dus la incendii de vegetație în 2 părți diferite ale orașului (Sf Ion și Centura Vâlcele) resimțite în calitatea aerului și în măsurătorile senzorilor.

Și în această dimineață un curent de aer îmbibat cu fum acoperea zona Bună Ziua și Calea Turzii.

Toate rețelele private au înregistrat prezența fumului în oraș. Evitați în următoarea perioadă activitățile fizice și sportul în aer liber mai ales în zonele cu fum”, anunță cei de la Strop De Aer. 

Vezi și: Clujul sufocat sub fum din cauza incendiilor forestiere! Clujenii, îndemnați să evite astăzi activitățile fizice și sportul în aer liber

Comentarii Facebook