Clujul sufocat sub fum din cauza incendiilor forestiere! Clujenii, îndemnați să evite astăzi activitățile fizice și sportul în aer liber


O perdea de fum a acoperit marți dimineață mai multe cartiere din Cluj-Napoca din cauza incendiilor forestiere care au avut loc seara trecută. Un ONG care măsoară calitatea aerului în oraș îi îndeamnă pe oameni să evite astăzi activitățile fizice și sportul în aer liber mai ales în zonele cu fum.

„În urma analizelor pe datele disponibile și măsurătorile rețelelor private și naționale, calitatea aerului din Cluj-Napoca astăzi 10.04.2024 este "Moderată".

Ieri am avut parte de 2 accidente ce au dus la incendii de vegetație în 2 părți diferite ale orașului (Sf Ion și Centura Vâlcele) resimțite în calitatea aerului și în măsurătorile senzorilor.

Și în această dimineață un curent de aer îmbibat cu fum acoperea zona Bună Ziua și Calea Turzii.

Toate rețelele private au înregistrat prezența fumului în oraș. Evitați în următoarea perioadă activitățile fizice și sportul în aer liber mai ales în zonele cu fum”, anunță cei de la Strop De Aer. 

Mai mulți locuitori ai cartierului Bună Ziua au semnalat problema:

„Calitatea aerului este foarte proastă, nici nu poți deschide geamul. Indicii pm2.5 sunt peste valorile normale de 3 ori”;

„Se simte un miros de gunoaie sau resturi vegetale arse, iar în aer se poate observa o perdea subțire de fum”;

„Pe strada Bună Ziua/Trifoiului sunt niște depășiri enorme ale indicelui de calitate a aerului, e aproape irespirabil. Ce se întâmplă?”.

uite.jpeg


n.jpeg


3.jpeg

Comentarii Facebook