Miercuri 23 Octombrie

S-a semnat contractul pentru noua școală din Florești. Vezi cât va costa


Primăria comunei Florești a semnat, miercuri, contractul de execuție a investiţiei „Proiectare şi lucrări de construire şcoală, P+2E, împrejmuire, branşamente şi utilităţi, pe b-dul cetatea Fetei”, obiectiv ce urmează să fie realizat din bugetul propriu al comunei.

Noua școală va fi proiectată de ccei care au realizat și designul pentru Cluj Arena, iar costul investișiei va fi de 8.082.577,10 lei.

Trebuie să gândim în viitor şi să luăm în considerare necesităţile viitoare ale floreştenilor. Anul acesta precum şi în 2013 am asistat în Floreşti la o explozie demografică. Aceşti copii vor merge la şcoală în câţiva ani şi oricum, deja grădiniţele sunt pline. Aşa că necesitatea unei şcoli noi era o prioritate. Noua construcţie va fi una predominant cu destinaţie şcoală, dar este posibil să realizăm, în funcţie de nevoi şi o serie de clase de liceu. Oricum, destinaţia este strict pentru educaţie. Legat de fonduri, pot să vă spun că în acest moment avem în cont banii necesari investiţiei, din fonduri proprii ale comunei. Numai că nu sunt sigur că vom putea aloca banii anul acesta. Aşa că, decât să îi pierdem prin necheltuire, nu e exclus ca mare parte din aceşti bani la dispoziţie să îi dirijăm către asfaltări. În ceea ce priveşte şcoala, aceasta este posibil să fie finanţată dintr-un credit pe care îl vom accesa atât pentru această investiţie, cât şi pentru realizarea Drumului de Legătură Varianta Sud şi a grădiniţei. Legat de grădiniţă anunţul de licitaţie privind acest obiectiv va fi făcut public zilele următoare pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, unde doar luna aceasta am avut alte patru licitaţii, cea privind sistemul de semaforizare inteligentă, cea legată de realizarea a patru staţii de pompare ape pluviale, menajere şi ape uzate şi sistematizarea canalizării menajere în zona Uruşagului-D Mocanu – Florilor şi două legate de proiectele europene pe care le derulăm. Iar înainte de acestea a fost licitaţia pentru remiza PSI, minipunct SMURD şi, bineînţeles cea pentru proiectare Drum de legatură varianta Sud. De fapt, pot să vă spun că săptămâna aceasta proiectul va fi gata, urmând să trecem la licitarea fazei de contrucţie”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Comentarii Facebook