România, lovită de un val polar din acest weekend. Cât de frig va fi la Cluj


Meteorologii de la ANM anunță că vremea se va răci considerabil în acest final de săptămână, iar începând de duminică seară, temperaturile vor scădea până la 13-15 grade în zonele de nord. De miercuri, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni ale ţării.

Vorbim de o răcire, sâmbătă, în zonele nord-vestice, în Maramureş şi Crişana, răcire care va continua duminică şi în sudul, centrul şi estul ţării, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în Transilvania. Sâmbătă, în zona de sud temperaturile vor fi mai ridicate, şi vor atinge 30-31 de grade, iar de duminică se va răci şi în aceste regiuni, şi vor ajunge undeva la 23-24 de grade, sau 27-28 de grade în Oltenia”, a declarat Alina Şerban, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conform Mediafax.

Potrivit meteorologului, duminică, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. De dumunică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării şi va conduce la răcirea vremii chiar şi cu 10 grade Celsius.

Cumva, per total-ţară, temperaturile vor fi duminică normale pentru această perioadă, însă, de duminică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării, astfel că de duminică spre luni, în Maramureş, în Crişana, Transilvania, Banat şi în nordul Moldovei vom avea vânt intens, de 60-70 de km pe oră şi vom avea şi ploi. Luni, va continua răcirea în vest, în nord şi în centru, însă pe sud şi sud-est avem o uşoară pulsaţie caldă, astfel că aici temperaturile vor fi mai ridicate, iar în Bucureşti vom avea 27-28 de grade”, mai spune meteorologul.

La Cluj, duminică se anunță maxime termice de până la 20 de grade, însă de luni temperaturile scad drastic. Astfel, în primele zile ale săptămânii următoare, maximele termice se vor situa în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius.

Comentarii Facebook