Revoluționarii au mărșăluit la Cluj, marcând 25 de ani de la Revoluția din 1989 - FOTO

 

Un marș impresionant a fost organizat la Cluj-Napoca, duminică, 21 decembrie, în memoria Revoluției din 1989. 

 

Cei 60 de participanți, revoluționari și urmașii eroilor, au pornit în marș de pe strada Horea și au mers până în Piaţa Unirii, la monumentul ”Stâlpi împuşcaţi”, unde a fost oficiată o slujbă religioasă și s-au depus coroane. 

 

Preşedintele Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei Cluj, Aurel Coltor, organizatorul marşului, a declarat că: ”Cinste eroilor Revoluţiei şi celor care au ieşit în stradă în 21 decembrie 1989. Acum 25 de ani, unii spun că a fost lovitură de stat, iar eu spun că a fost Revoluţie. Că a fost furată de FSN e altceva. Cei care au preluat puterea după 1989 nu au aplicat legi pentru societatea românească, iar lumea e nemulţumită şi ne-au reproşat că e vina noastră, a celor care am ieşit la Revoluţie. În plus, printre noi se află şi unii impostori care au certificate de revoluţionar deşi nu au participat la Revoluţie”.

 

Marșul s-a terminat pe Calea Turzii, la Cimitirul Eroilor, unde a avut loc o slujbă religioasă. Rudele celor 26 de clujeni care au murit în 21 decembrie 1989 la Cluj-Napoca au depus flori și coroane la morminte.

 

De asemenea, și autoritățile și-au exprimat omagiul.

Comentarii Facebook