Baroul Cluj a organizat un microrevelion pentru avocați, dar nu i-a și chemat pe toți

 

Cei mai mulți avocați s-au supărat pentru că nu au fost informați despre microrevelionul Baroului Cluj, unde au participat pe lângă avocați și judecători și procurori din instantele și parchetele clujene.

 

Balul Palatului de Justiție a avut loc, vineri, 19 decembrie, la restaurantul Chios.

 

Cei care nu au fost invitați, au lansat o serie de acuze pe Facebook, iar decanul Baroului Cluj, avocatul Mircea Pop, a reacționat cu o scrisoare deschisă.

 

Despre Balul Palatului de Justiție

 

Simt nevoia de a aduce anumite lămuriri pentru colegele și colegii mei avocați, referitoare la organizarea Balului Palatului de Justție.

 

A fost un eveniment cât se poate de reușit, mai întâi pentru faptul că s-a întâmplat, că au participat mulți profesioniști ai dreptului din Cluj și că atmosfera a fost una de sărbătoare.

 

Înțeleg să îmi cer personal scuze public față de colegii care nu au aflat în timp util de desfășurarea acestui eveniment, pentru ca să poată participa.

 

Spre deosebire de alte dăți, de această dată, detaliile de organizare au fost stabilite, în ce privește colegii avocați, ținând cont de specificul său. Detaliile le-ați aflat, presupun, cu toții.

 

Am observat faptul că cel care s-a ocupat din partea noastră de aceste detalii nu a făcut public evenimentul, moment în care i-am solicitat să o facă, însă deja era prea târziu. Acest fapt a determinat percepția, perfect întemeiată, că evenimentul nu a fost anunțat în mod transparent, așa după cum am obișnuit colegii cu celelalte informații profesionale sau referitoare la evenimente.

 

Au mai fost și alte detalii care au fost mai puțin reușite, inerente poate. Unele nepermise, însă.

 

Pentru reușita evenimentului vreau să felicit toți colegii - avocați și judecători - care au participat, precum și pe organizatori !

 

Pentru netransparență și pentru toate celelalte detalii mai puțin reușite, înțeleg să îmi asum eu responsabilitatea, cerând scuze celor afectați de acestea.

 

De asemenea, anunț aici intenția de a organiza Balul de 8 Martie, sper în aceeași formulă de participare, chiar mai extinsă. Promit că de organizarea acestuia mă voi ocupa personal, pentru ca toți colegii doritori să poată participa !

 

Să aveți parte de împliri și de o seară de Crăciun așa cum o doriți!”, le-a trasmis celor nemulțumiți decanul Baroului Cluj, avocatul Mircea Pop.

Comentarii Facebook