Marti 11 August

Rețea de spărgători de locuințe, destructurată de polițiștii clujeni. Polițiștii au descoperit bunuri în valoare de zeci de mii de leiPolițiștii clujeni au destructurat o rețea de hoți specializați în furturile din locuințe, ireușit să recupereze bijuterii din aur, zeci de telefoane mobile, televizoare, laptop-uri, tablete, etc., precum şi circa 18.000 de lei, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Poliţia municipiului Cluj-Napoca - au reuşit identificarea şi depistarea a patru persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuinţe.

Din cercetările efectuate, rezultă că doi bărbaţi, în vârstă 37 şi 44 de ani, din judeţele Sălaj şi Covasna, cu sprijinul unei femei de 34 de ani, din judeţul Bihor, ar fi comis mai multe furturi din locuinţe de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Bunurile sustrase ar fi fost valorificate de către un bărbat de 24 de ani, din Covasna”, informează IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii , în perioada august 2015 – februarie 2016, cei în cauză ar fi pătruns fără drept în patru locuinţe, de unde ar fi sustras telefoane mobile, televizoare, laptop-uri, bijuterii, parfumuri, bani şi alte bunuri, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 79.000 de lei.

Poliţiştii, însoţiţi de luptători de intervenţie rapidă, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Sălaj, Iaşi şi Covasna.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate multiple dispozitive folosite pentru deschiderea uşilor, aparatură electronică ( televizoare tip LED, laptop-uri, tablete, camere foto, etc.), circa 500 grame de bijuterii din aur, 30 de telefoane mobile, ceasuri de mână, parfumuri, suma de 18.000 de lei, o armă neletală deţinută fără autorizaţie, precum şi alte bunuri şi valori.

În urma probatoriului administrat, trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de două dintre acestea. Faţă de celelalte două persoane au fost dispuse măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, acestea fiind cercetate pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat.

Comentarii Facebook