Sambata 25 Septembrie

Respectă clujenii restricțiile impuse de Ordonanțele Militare? Câți stau în autoizolare și câți au fost amendați


Autoritățile clujene anunță că în cursul zilei de luni, 20 aprilie, 640 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 434 de persoane din județul Cluj, iar 23 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate. 

În ultimele 24 de ore au fost constatate 129 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 222.215 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

De asemenea, de la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 7 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 172 persoane în carantină, 510 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 143 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook