Avocat clujean despre ”generația rușinii” și despre coronavirusul care ne-a adus în ”genunchi, cu mâinile încrucișate, capul plecat și gura închisă”


Avocatul clujean Adina Linca a punctat într-o scrisoare deschisă drama poporului român, care de la Revoluție și până acum continuă să accepte mult prea ușor toate năpastele care s-au abătut asupra lui și care înghite și tace și acum în timp ce totul se duce de râpă în jur. 

Scrisoarea este intitulată ”Generația rușinii” și vorbește despre ”oamenii cu drepturile și libertățile încălcate stau legați în case cu lanțurile fricii”.

Generația rușinii

Prefer să mor mâine, de corona sau altă comorbiditate de care sufăr, decât să mai fiu martor încă o dată la scenariul în care generația mea va fi în genunchi, cu mâinile încrucișate, capul plecat și gura închisă.

Dacă în anii 90 eram prea tineri, prea dominați de convingerile comuniste și naționaliste ale familiilor în care am crescut, acum nu mai avem nicio scuză. Atunci, în 90, un om înțelept, un medic care fusese chirurg pe front mi-a spus amar: ”nu te bucura de această ”revoluție”, nu se va întâmpla nimic, va fi necesar să moară aceste generații contaminate de comunism și frică pentru ca să se schimbe ceva, inclusiv generația ta”.

N-am înțeles atunci, dar am înțeles apoi, când toți s-au înghesuit să îl voteze pe Iliescu, când nu ne-am vândut țara, ci am oferit-o gratis, când singura politică coerentă de stat a fost cea a distrugerii economiei naționale și a disponibilității de a intra argați la curțile altora.

O generație de bărbați fără testicule și femei fără ovare, asta am fost și cel mai probabil asta vom rămâne în istoria umanității, din care nici nu avem dreptul să facem parte. O generație îmbrăcată în blugi, dar care nu a fost cuprinsă de spiritul purtătorului de blugi. Mințile au rămas îmbrăcate în pantaloni rufoși de slugă și șorțuri de mămici resemnate. Mâinile au pus ștampile de vot pe nevertebrate. N-am dat societății niciun lider autentic, credibil sau măcar admirabil.

Sper să murim de acest virus toți cei catalogați în categoriile de risc peste 65 și între 40-65. Să murim înecați de propria frică și inutilitate, cu plămânii plini de lașitate și cu mintea resemnată, exact așa cum am trăit. Măcar copiii noștri ar avea o șansă. Șansa de a trece la cârma țării unde acum nu este loc din cauza dinozaurilor ahtiați după bani, învățați cu furtul și chitiți pe prosperitatea personală.

Stăm în case și asistăm cum ne ducem de râpă. Ne lăsăm guvernați prin ordonanțe militare fără măcar să ne întrebăm dacă mai există vreun stat pe planetă care, prin ordonanțe militare date de civili, mai conduce destinele supușilor.

Corpul magistraților aplică inepțiile ordonate ca și cum ar fi într-o subordonare ierarhică militară față de actuala putere legislativă ad-hoc constituită și unanim acceptată. Corpul avocaților își continuă somnul în fața schimbărilor, complice la încălcarea drepturilor și libertăților omului.

Oamenii cu drepturile și libertățile încălcate stau legați în case cu lanțurile fricii din care puterea scoate progresiv câte o verigă. Sper să se ajungă la capătul lanțului și să se treacă la țintuirea în cuie. Să fie răstigniți în hoteluri (pe care nu și le-au permis din salarii și pensii) și să fie hrăniți cu pachețelele de la guvern. Sper ca jandarmii, în echipe mixte cu polițiștii locali, să le înfunde gurile și așa mute de veacuri, cu mici și bere sau cu shaorma cu de toate. Sper să fie fericiți și recunoscători că își mai târâie ultimile zile fără decență și fără demnitate, dar protejați de virus.

Sper să mor de corona înainte să văd cum se lasă cortina peste acest scenariu sinistru”.

Comentarii Facebook