Rectorul UBB Cluj: ”Ce vreţi de fapt de la o ţară care are ocupaţii precum astrolog şi numerolog, care vin din zona obscurantismului?”


Rectorul UBB Cluj, profesorul Daniel David, susține că recunoașterea meseriilor de numerolog sau astrolog de către Ministerul Muncii este ”halucinantă” și că nu trebuie să ne mire rezultatele PISA şi nici nostalgia pentru comunism sau polarizarea socială.

Suntem într-un moment foarte periculos, în care Ministerul Muncii pune pe piaţă tot felul de ocupaţii care vin din zona obscurantismului. Asociaţia Psihologilor a ieşit şi a spus, eu am spus. Nu a fost uşor, că reacţiile au fost, vă daţi seama, pe măsură din partea celor pe care i-am criticat. Nu a văzut nicio mişcare mai serioasă în spaţiul media, dar dacă am fi făcut, poate, zece-douăzeci de universităţi, venea şi Academia Română, cu o poziţie şi am fi sus. Măi, oameni, înţelegeţi că ceea ce faceţi este halucinant?

Ce vreţi de fapt de la o ţară care are ocupaţia de astrolog şi numerolog? Adică de ce ne mirăm de aceste rezultate? Să vă întreb altfel: voi înţelegeţi că în această ţară avem ocupaţia, recunoscută de stat, de numerolog şi astrolog? De ce ne mirăm că avem aceste realităţi sociale: rezultatele la PISA, nostalgia faţă de comunism, polarizările sociale, polarizările economie.. Asta-i ţara!”, a afirmat Daniel David, potrivit news.ro.

Daniel David le cere oamenilor de știință să iasă în spaţiul public şi că nu lase scena publică „la dispoziţia obscurantismului”.

Foarte confortabil să fii un om de ştiinţă, academician, profesor, să stai în turnul de fildeş în care să te întâlneşti cu 30-40 de studenţi care rareori te provoacă”, mai spune Daniel David, care crede că instituţiile de cultură trebuie aibă poziţii publice împotriva pseudo-ştiinţei.


Comentarii Facebook