De ce au fost arestați cei ZECE JUSTIȚIARI de la Scutul Negru. Judecătorul a vorbit de CRUZIME și a dat detalii ȘOC

 

Cei zece angajați ai firmei Scutul Negru au acțiionat de capul lor la Janis Stuf, unde s-au dus să îi bată pe trei tineri cu care au avut o altercație câteva ore mai devreme, la Festivalul Peninsula.

 

Judecătoria Cluj-Napoca a decis sâmbătă, 3 august, să îi arestaze pe Razvan Benche și pe alți 9 angajați ai firmei Scutul Negru, considerând că au acționat cu multă cruzime și fără să îi fi chemat nimeni de la Janis Stuf, unde nu avusese loc vreun incident în prealabil.

 

În fapt s-a reţinut faptul că la data de 21.07.2013, în jurul orei 08.20 - 08.30 echipaţi cu ţinută specifică de intervenţie cu inscripţia ”Scutul Negru” au agresat trei persoane de sex masculin în incinta clubului Janis Stuf. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere video se observă mai multe persoane care văzând ceea ce se întâmplă fug sau se îndepărtează în grabă de locul faptei în momentul în care realizează violenţa de care dau dovadă autorii în acţiunile lor, precizează judecătorul.

 

Toţi inculpaţii au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, vineri, 2 august,

 

Judecătorii au apreciat că ”lăsarea lor în liberate prezintă pericol concret pentru ordinea publică”. ”Pericolul social concret pentru ordinea publică rezultă din modul şi împrejurările în care a fost săvârşită fapta, respectiv prin exercitarea de violenţe de o gravitate deosebită asupra numitului B pe care inculpaţii îl cunoşteau anterior, edificator în acest sens fiind faptul că leziunile suferite necesită 50-55 zile de îngrijiri medicale ca urmare a dublei fracturi de mandibulă suferite. De asemenea, gravitatea faptei este sporită având în vedere intenţia acestor inculpaţi de a găsi anumite persoane despre care aveau indicii că se află în acel local şi cu care avuseseră anumite discuţii în contradictoriu în trecut, intenţia lor clară fiind aceea de a trage la răspundere acele persoane pentru eventualele ofense avute lor, subrogându-se astfel autorităţilor statului care au acest drept şi încercând prin crearea unui climat de teroare să îşi confirme autoritatea într-un oraş de dimensiunile mun. Cluj-Napoca.

 

De asemenea, nu trebuie omis că aceştia au profitat de echipamentul pus la dispoziţie de angajator şi l-au folosit la săvârşirea de infracţiuni, fiindu-le astfel facilitată intervenţia. Încă o dovadă a pericolului reprezentat de aceştia îl reprezintă folosirea de bastoane telescopice, lucru ce le este interzis agenţilor de pază, dar şi rapiditatea cu care aceştia şi le-au procurat.

 

Nu trebuie trecută cu vederea nici cruzimea de care aceştia au dat dovadă în acţiunea de lovire a unor persoane care stăteau la masă în cel mai paşnic mod posibil. În momentul în care agresorii şi-au dat seama că cei pe care îi căutau nu se aflau în incinta localului aceştia au început să lovească, haotic şi în cel mai barbar mod posibil, alte persoane aflate acolo aşa cum se poate vedea în imaginile video, dând dovadă de o cruzime ne nu trebuie lăsată nepedepsită. Astfel deşi pe imagini nu sunt surprinse loviturile aplicate numitului B care au dus la un număr de 50-55 de zile îngrijiri medicale, ne putem doar închipui modul barbar prin care s-a acţionat asupra acestuia, în condiţiile în care agresiunea extrem de violentă asupra lui V C nu l-a lăsat totuşi pe acesta în stare de inconştienţă”, a precizat judecătorul în sentința prin care cei 10 angajați ai Scutului Negru au fost arestați.

 

Magistratul a prezentat pe larg modul în care au acționat cei 11 agenți de la firma de securitate, folosind în sentință inițiale pentru a proteja identitatea celor implicați.

 

În speţă săvârşirea de către inculpati a faptei, aşa cum a fost reţinută în situaţia de fapt, rezultă indubitabil dintr-o serie de indicii temeinice şi probe existente în cauză, şi anume: declaraţiile inculpaţilor B şi C prin care aceştia recunosc faptul că au mers la Janis Stuf în dimineaţa zilei de 21.07.2013 şi că acolo a avut loc un conflict cu unele persoane din local, aceştia precizând însă varianta lor cu privire la situaţia de fapt. Inculpatul B recunoaşte lovitura aplicată martorului B T, imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din incinta localui în care se vede în mod clar modul în care au acţionat agenţii de pază de la Scutul Negru precum şi loviturile aplicate persoanelor aflate în bar, deşi aceştia nu i-au provocat în nici un fel. Astfel se poate observa cum aceştia lovesc cu pumnii, picioarele şi bastoane telescopice pe numiţii F A şi C V aflaţi în incinta localului. Astfel F a fost lovit de numitul inculpatul L peste picioare, în timp ce C V a fost lovit de inculpaţii L, P C V, B, C, B şi B. La un moment dat se poate observa cum martorul B T este efectiv târât în stare de inconştienţă de inculpatul B şi lăsat să zacă într-o baltă de sânge declaraţia martorului B T, acesta nedorind să depună plângere cu privire la leziunile suferite. Declaraţia martorului F A, declaraţia martorului G A, care a relevat starea de temere ce i-a fost creată prin acţiunea agresorilor declaraţia martorului G A, supraveghetor de sală, din care nu rezultă că ar fi cerut intervenţia Scutului Negru la faţa locului aşa cum susţin inculpaţii declaraţia martorului U M, care confirmă incidentele ce au avut loc precum şi faptul că inculpaţii le-au cerut să nu declarare nimic din ceea ce au văzut, ba chiar au încercat să îi îndepărteze de la faţa locului pentru a nu observa ce se întâmplă. Şi acest martor a relevat starea de teamă ce i-a fost creată declaraţia martorului B A L, care confirmă cele arătate prin declaraţiile celorlalţi martori oculari, relevând aceeaşi stare de temere creată declaraţia martorului S P, care confirmă cele arătate prin declaraţiile celorlalţi martori oculari, relevând aceeaşi stare de temere creată declaraţia martorului P I care prezintă situaţia de fapt din incinta localului, agresiunile aplicate de către numiţii B, M şi B asupra martorului B T, precum şi faptul că nu a existat un conflict anterior care să justifice o eventuală intervenţie justificată a celor de la SCUTUL NEGRU,declaraţiile   inculpaţilor prin care aceştia confirmă faptul că nu se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul intervenţiei, aceştia ieşind din serviciu la ora 08.00, precum si din imaginile surprinse de camerele de supraveghere mai rezultă că incidentul a putut fi observat de mai multe persoane din incinta localului precum şi de trecători, în ciuda eforturilor depuse de agresori de a obtura orice vizibilitate în incinta localului”, se mai arată în sentință.

 

Judecătorul susține că cei de la Scutul Negru au acționat ca niște justițiari, ocolind legea.

 

Nu sunt de neglijat nici împrejuri precum aceea că inculpaţii au hotărât să îşi facă singuri dreptate, având asupra lor un obiecte contondent interzise, lucru ce dovedeşte caracterul premeditat al acţiunii lor. Acest caracter rezultă şi din împrejurarea că inculpaţii s-au hotărât să acţioneze deşi cunoşteau că persoanele pe care le vizau sunt persoane violente, aceştia s-au înarmat temeinic şi s-au pregătit pentru confruntare dorind ca aceasta să aibă loc, indiferent de consecinţe. Scopul evident al acţiunii lor, anume răzbunarea, vine să întregească tabloul pericolului public pe care l-ar reprezenta lăsarea în libertate a celor 10 inculpaţi”, se mai arată în documentul citat.

 

Vezi cine sunt membrii comando-ului de intervenţie de la Scutul Negru care au fost arestaţi

Comentarii Facebook