Razii de amploare la Cluj. Sute de amenzi aplicate de polițiști și zeci de șoferi lăsați fără permise într-o singură zi


Polițiștii clujeni efectuează în această perioadă o serie de controale de amploare pe toată raza județului.

În 26 februarie a.c., peste 190 poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren”, informează IPJ Cluj.

În cadrul acțiunilor derulate pe linia ordinii publice, au fost constatate 11 infracţiuni. Poliţiştii au intervenit şi, pentru neregulile constatate (încălcarea normelor de conviețuire socială, ilegalități în domeniul pazei obiectivelor, pazei bunurilor şi la regimul silvic, evidenţa persoanei), au aplicat 101 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 38.000 de lei.

De asemenea, pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 138 sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 4 pentru alcool. Trei conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, respectiv „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice” fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

Oamenii legii au reţinut și 20 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook