Numărul turiștilor a crescut cu 20% în Cluj-Napoca

 

Numărul turiștilor a crescut, în 2015, cu 20% în Cluj-Napoca, cifrele fiind mult peste media națională de creștere.

 

21,66% e procentul de creștere a numărului de turiști anunțat de Direcția Județeană de Statistică ‪#‎Cluj‬ (pentru 2015 față de anul precedent).

 

În perioada 2012-2015, în municipiul Cluj-Napoca au sosit peste 1 milion de turiști, numărul de înnoptări fiind de aproape 2 milioane, conform cifrelor comunicate de unitățile de primire turistică. Numărul real al turiștilor, și implicit al înnoptărilor, este însă mult mai mare, datorită celor care au ales alte forme de cazare, care nu sunt evidențiate în statisticile oficiale”, a precizat primarul Emil Boc.

 

Festivalurile care sunt organizate la Cluj-Napoca sunt un magnet pentru turiști: Tiff, Untold și Electric Castle fiind câteva dintre ele. 

 

Datele oficiale ale celor de la Untold indică numărul real al turiștilor străini care au vizitat Clujul în perioada festivalului de anul trecut. 

 

Un turist străin la şase români, ar fi fost numărul real al vizitatorilor din alte țări, potrivit statisticilor organizatorilor, bazate pe vânzările de abonamente, aproximativ 15% din festivalieri provin din străinătate, conform flaneur21.com.

 

În cifre ar fi vorba despre minim 10 mii de turiști în cele patru zile de festival.

 

Sursă foto: ClujPhotography

Fotograf: Cosmin Ignat

Comentarii Facebook