Razie pentru oprirea defrișărilor ilegale la Cluj. S-au confiscat lemne de peste 22.000 lei



Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale pe raza județului Cluj, pentru prevenirea delictelor silvice.

Astfel, în urma controalelor s-a confiscat material lemnos în valoare de peste 22.000 lei. Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt şi tăiere fără drept de arbori, iar alţi 27 au fost amendaţi pentru transport ilegal de lemn.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor care aduc atingere fondului forestier şi a celor de transport ilegal de material lemnos. S-au desfăşurat, în această săptămână, controale pe raza întregului judeţ pentru combaterea delictelor silvice”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Acţiunea a vizat, cu precădere depistarea persoanelor care taie, fără drept, arbori, în vederea comercializării ilegale. În acest context, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat doi bărbaţi, bănuiţi de furt de arbori.

Cei doi, ar fi tăiat în vederea comercializării, fără drept, material lemnos din pădurea situată de pe raza satului Miceşti.

Totodată, pe raza localităţilor Băişoara, Iara, Urişor, Căşeiu, Gilău, Vultureni, Mintiu Gherlii, Ţaga, Săvădisla, Beliş si Mărgău, au fost depistate mai multe persoane care transportau, cu atelaje hipo sau autovehicule, lemn pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 27 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, a fost confiscat material lemnos în valoare de aproximativ de 22.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus ridicarea unui motoferăstru, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fost folosit la comiterea faptelor ilicite.

Comentarii Facebook