Razie pe străzile din Cluj! Polițiștii au dat amenzi de 28.000 de lei


O razie de proporții făcută de polițiștii de la rutieră a fost organizată în perioada 26-28 ianuarie, în Huedin și Dej. 

În perioada menționată efective din cadrul Poliției orașului Huedin și Secției 8 Poliție Rurală Huedin au derulat activități pentru menținerea climatului de siguranță publică, dar și în scopul prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere generate de nerespectarea regulilor de circulație.

În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit în trafic pentru verificări 132 de autovehicule și au legitimat 141 de persoane, iar în urma celor constatate au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și au reținut 3 permise de conducere.

În aceeași perioadă, polițiștii din municipiul Dej au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă cu efective mărite, în sistem integrat, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, combaterea faptelor antisociale, dar și în scopul prevenirii accidentelor rutiere.La acțiunile au fost angrenați polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, dar și jandarmi.

Astfel, aceștia au constatat și aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 17.000 de lei, au reținut un permis de conducere pentru nerespectarea regimului de viteză și un certificat de înmatriculare.

Totodată, au fost testate 38 de persoane cu aparatul etilotest și 3 persoane cu aparatul drug test.

Acțiunile desfășurate de polițiști au vizat activități specifice pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.


Comentarii Facebook