Razie în trafic la Cluj! S-au dat amenzi de peste 30.000 de lei atât șoferilor, cât și pietonilor FOTO


Polițiștii clujeni au organizat, joi, o amplă acțiune pe raza municiiului Cluj-Napoca, pentru prevenirea abaterilor rutiere.

Poliţiştii rutieri au acţionat, ieri, 23 aprilie a.c., pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru fluidizarea traficului pe principalele artere de circulaţie, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Acţiunea a vizat, cu precădere, pe prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere care vizează pietonii: neacordare de prioritate şi traversare neregulamentară.

De asemenea, din cauza numărului mare de accidente cauzate de viteza excesivă, polițiștii de la Rutierî au ieșit și cu radarele.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au faplicat 186 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 162 au fost aplicate conducătorilor auto, iar 16 au constituit sancţiuni aplicate pietonilor indiciplinaţi.

Totodată, oamenii legii au reţinut 6 permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Comentarii Facebook