Razie în trafic a polițiștilor clujeni


Polițiștii din Cluj-Napoca au făcut o acțiune complexă în trafic, în seara zilei de 28 noiembrie, pe principalele artere din oraș.

Au participat la acțiune polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor 1-7 Poliție Cluj-Napoca, și au acționat pe principalele artere de circulație, fiind instituite filtre rutiere pe străzi precum, strada Traian Vuia, strada Horea, Bulevardul Nicolae Titulescu sau Bulevardul 21 Decembrie 1989. 

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 80 de persoane, fiind controlate 71 de vehicule. 

Urmare a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 32 de sancțiuni contravenționale. 

Au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor rutiere de către participații la trafic în conformitate cu OUG 195/2002R, dar și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în contextul stării de alertă. 

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, împreună cu cei ai Secției 4 Poliție Cluj-Napoca, au depistat un conducător auto de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Dr. Louis Pasteur, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. 

Testarea acestuia cu aparatul etilotest, a relevat o concentrație de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapta prevăzută şi pedepsită de Cod penal. 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj recomandă conducătorilor auto:

- Să țină cont de condițiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor de trafic;

- Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță;

- Să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și să evite depășirile  în condiții de vizibilitate redusă și acolo unde carosabilul este umed;

- Să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice!

Comentarii Facebook