Razie de amploare pe drumurile din Cluj: 200 de vitezomani au fost amendați - VIDEO


Polițiștii clujeni au organizat o razie de proporții de drumuri, reușind să întocmească 200 de dosare penale pentru viteză la volan. 

În acest sfârșit de săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost organizată o acțiune cu efective mărite, cu polițiști rutieri și de ordine publică, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În cele trei zile, în cadrul acțiunii derulate pe arterele rutiere din întreg județul Cluj au fost efectuate 1.499 de testări cu aparatul etilotest, 52 de testări cu aparatele drugtest și au fost depistate 37 de infracțiuni rutiere. 

În perioada 7-9 septembrie 2023, polițiștii au acționat în baza unui plan organizat cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere, depistării și extragerii din trafic a acelor conducători auto care nu respectă normele legale, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

S-a urmărit impunerea respectării normelor legale, atât de către conducători auto, cât și de pietoni.

În cele 3 zile, polițiștii au acționat inclusiv cu aparatele radar, pentru combaterea nerespectării regimului de viteza.

Astfel, pentru toate abaterile contravenționale constatate, au fost aplicate 255 de sancțiuni, dintre acestea 203 reprezentând cazuri de încălcări ale limitei legale de viteză. Alte 16 au fost aplicate pentru consumul alcoolului, în limita de alcoolemie încadrată măsurii de sancționare contravențională.

De asemenea, polițiștii au reținut 125 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Au fost constatate în flagrant 37 de infracțiuni rutiere, din care 19 pentru consumul substanțelor interzise, 9 pentru consumul alcoolului, dar și una pentru refuz de recoltare probe biologice.

Mai mult, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare, 27 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și alte 3 pentru lipsa unei polițe de asigurare pentru răspundere civilă auto.

Comentarii Facebook