”A fost un copil atât de bun şi atât de cuminte!” - Tânărul care a murit la Tarnița ar fi trebuit să meargă la o piscină


Prietenii tânărului care a murit înecat la Tarnița ar fi trebuit să meargă cu prietenii la o piscină, dar a intervenit o schimbare a planului. Acesta a dispărut în apele lacului sâmbătă după-amiaza, fiind scos la suprafață după 20 de ore. 

Adi era profesor de sport la Şcoala Specială din Huedin, iar sâmbătă, 9 septembrie, s-a dus cu prietenii la Tarnița. Inițial, ar fi trebuit să meargă la o piscină din Cluj-Napoca, dar planurile s-au schimbat.  

Lumea a intrat în apă, iar tânărul nu a mai fost văzut. În acel moment, în jurul orei 17:50, grupul s-a alertat, prietenii au început să îl strige și s-au dat telefoane la 112. 

Bunica lui Adrian a spus că acesta știa să înoate. ”Știa să înoate. Eu ştiu, cred că ştia. A fost un copil atât de bun şi atât de cuminte. Dar nu ştiu ce s-a întâmplat de a venit el aici”, a spus femeia îndurerată. 

Toată după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 septembrie, au fost făcute căutări în apa lacului, cu șalupe. Problema a fost că  în locul unde tinerii s-au scăldat apa are circa 20 de metri adâncime și era nevoie de echipamente de specialitate pentru a scana fundul lacului. Un echipaj de la Salvamont Gorj a ajuns rapid la Tarnița, cu o dronă subacvatică, care se poate scufunda la 100 de metri. ”Este primul astfel de echipament din România. Folosim un detector de victime, bazat pe inteligenţă artificială. Ne dă câteva locaţii în care s-ar putea afla victima”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, conform Observatornews.ro.

Corpul tânărului a fost găsit abia duminică. Toți cei care l-au cunoscut pe Adrian au transmis mesaje de condoleanțe, durerea dispariției lui fiind una foarte mare. 

Comentarii Facebook