Miercuri 6 Iulie

Razie COVID în Cluj-Napoca și ”dormitoatele” Florești, Baciu și Apahida. Câte amenzi s-au dat


Controale joi, 8 aprilie, pe linia COVID. Verificări în Cluj-Napoca, Florești, Apahida și Baciu. Amenzi pentru nepurtarea măștii și lipsa declarațiilor.

Polițiștii din Cluj-Napoca, împreună cu cei ai Secțiilor Rurale Florești, Apahida și Baciu, jandarmi și polițiști locali, au făcut ample controale în cursul zilei de joi, 8 aprilie, în contextul prevenenirii și combaterii efectelor pandemiei de coronavirus. 

Acțiunile s-au desfășurat în intervalul orar 18.00-19.00, respectiv 20.00-24.00, fiind verificate locații în care se pot crea aglomerări de persoane, respective centru comerciale, supermarketuri, zona centrală a municipiului și principalele artere de circulație.

Cu ocazia activităților desfășurate în municipiul Cluj-Napoca, au fost legitimate 171 de persoane și au fost verificate 114 autoturisme și mijloace de transport persoane. 

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, 8 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020, alte 20 fiind aplicate la regimul rutier. 

În zona rurală, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Apahida au legitimat 43 de persoane și au oprit pentru control 18 autoturisme. 

Totodată, au fost verificate 19 unități comerciale cu privire respectarea normelor impuse cu privire la programul de funcționare. 

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea normelor privid portul măstii de protecție în spațiu public sau deplasarea pe drumul public pe timpul nopții. 

Totodată, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție rurală Baciu au acționat pe raza comunelor Baciu și Chinteni, fiind legitimate 29 de persoane și oprite pentru control 19 autoturisme. 

Abaterile constatate, au impus aplicarea a 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020. 

Totodată, au fost verificate 7 unități comerciale, fără a fi constatate nereguli. 

Comentarii Facebook