Razbunarea unei foste sotii a trimis in judecata un notar public din Gherla


Notarul public Meda Georza, din Gherla, a fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de langa Curtea de Apel Cluj, pentru infractiunea de neglijenta in serviciu.

Meda Georza este acuzata ca a vandut averea lui Ioan Lucaciu, om de afaceri din Gherla, in complicitate cu fosta sotie a acestuia, Mirela Butuza dar si cu fosta cumnata Daniela Butuza. Razbunarea fostei sotii a fost crunta, lasandu-l pe Lucaciu sarac lipit pamantului.

In timpul casatoriei dintre Ioan Lucaciu si Mirela Butuza, primul a cumparat o cladire a fostei fabrici de sticla Somvetra, cu suma de 470.000 de lei, pe care a transformat-o in pensiune. Ulterior, a imputernicit-o pe cumnata lui, Daniela Butuza sa il reprezinta in firma si sa conduca societatea in numele lui. Lucaciu nu a imputernicit-o insa pe Butuza sa vanda imobilele societatii sau chiar firma.

Dupa divortul care s-a pronuntat in 2007, lucrurile au mers bine pentru Lucaciu pana in anul 2010 cand, peste noapte, a ramas fara firma si fara bunuri.

Cum s-a intamplat totul? Simplu. Cu ajutorul notarului Georza. La un moment dat, la sfarsitul anului 2010, cumnata lui Lucaciu s-a prezentat la notarul Georza si a declarat ca vrea sa vanda patrimoniul firmei catre mama acesteia, Florica Butuza. In fata notarului, cumnata Butuza a prezentat procura prin care era imputernicita sa conduca societatea comerciala insa, in care nu se arata ca poate sa o si vanda. Cu toate acestea, notarul public Meda Georza a acceptat tranzactia si pretul cu care a fost vanduta intreaga pensiune, adica 21.000 de lei.

Procurorii spun ca notarul nu a putut autentifica tranzacatia de vanzare cumparare deoarece Daniela Butuza nu era imputernicita sa vanda si o cerceteaza pentru neglijenta in serviciu.

Comentarii Facebook