Patru politisti agresati in Gilau de doi tigani!

 

Patru politisti au fost agresati la Gilau de doi barbati care se aflau intr-o masina oprita in trafic. Soferul a refuzat sa se legitimeze si a incercat sa fuga.

 

Surse din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca au precizat ca politistii au fost agresati si au fost impinsi. "Totul a pornit in momentul in care doi politisti au oprit un cetatean de etnie rroma. Acesta a devenit recalcitrant si a chemat in ajutor un alt barbat, care s-a dovedit a fi unchiul sau. Cei doi barbati au devenit agresivi si au inceput sa ii impinga pe oamenii legii. Unul dintre ei a chemat intariri si au mai venit inca doi politisti. In cele din urma unchiul soferului a fost retinut", au precizat surse din randul anchetatorilor.

 

Soferul in cauza a depasit pe linia continua mai multe autoturisme in zona Metro, miercuri seara. Politistii care se gaseau in trafic l-au semnalizat sa opreasca, dar acesta si-a vazut de drum, pana in Gilau in zona magazinului Profi. In momentul in care agentii de circulatie au vrut sa il legitimeze, tanarul a devenit agresiv si si-a chemat in ajutor mai multi rromi. "Unul dintre politisti a avut pantalonii rupti in agresiunea care a urmat, dar nimeni nu a fost lovit", a spus unul dintre politisti.

 

Chestorul Ioan Pacurar, seful IPJ Cluj, a declarat ca nu a fost vorba despre o bataie. "Sunt mirat sa aud ca politistii au fost snopiti in bataie. Nu a fost vorba despre asa ceva. A fost un incident, dar care nu a avut proportiile relatate de un post national de televiziune. Este treaba procurorilor sa se pronunte in legatura cu acest eveniment", a afirmat chestorul Ioan Pacurar.

 

Unchiul soferului, Alexandru Rostas, a fost retinut si dus la audieri, fiind cercetat pentru ultraj. Soferul care a fost oprit initial in trafic de politisti a reusit sa fuga si este cautat de politisti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 


"In 03.08.2011, in jurul orei 15,30, doi politisti din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Rutier pentru Drumuri Nationale si Europene, aflati in timpul serviciului de patrulare  pe DN1 E60, au observat in trafic un autoturism inmatriculat in Franta care a executat mai multe manevre de depasire neregulamentara. Constatand comiterea unei fapte contraventionale, cei doi politisti au pornit de indata in urmarirea autoturismului; conducatorul auto a oprit in parcarea unui supermarket din Gilau si a intrat in magazin; la intoarcerea la autoturism, a fost legitimat de catre politisti; initial, a refuzat sa-si decline identitatea, dupa care a declarat date false. In acest context, politistii i-au solicitat sa ii insoteasca la sediu, barbatul devenind recalcitrant, fiind alimentat in acest comportament si de prieteni si membrii familiei aflati in apropiere. Politistii au trecut la imobilizarea acestuia, moment in care barbatul a devenit violent; actele de agresiune exercitate asupra politistilor aflati in timpul serviciului s-au soldat cu leziuni usoare. Suspectul a reusit sa fuga cu ajutorul persoanelor prezente. Politistii au reusit sa conduca la sediul Sectiei de Politie Rurala Gilau doua persoane implicate in incident. Politistii au informat conducerea inspectoratului cu privire la incident, fiind sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, organ judiciar competent sa cerceteze  infractiunea de ultraj.  In acest context, la fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Floresti si echipa operativa complexa sub coordonarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca. S-a trecut la cercetarea a doua persoane participante la incident, la administrarea  de  alte probe   pentru documentarea intregii activitati infractionale; a fost identificat conducatorul auto in persoana  suspectului R. Alexandru (n.red. Rostas Alexandru), de 27 ani, din Gilau, fiind dispuse masuri de cautare a acestuia", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Alma Brehariu.

 

Daca aveti imagini de la acest incident le puteti trimite pe adresa office@stiridecluj.ro sau la rubrica "Fii Reporter!".

Comentarii Facebook