Casa de amanet din Piata Marasti, sparta de hoti profesionisti EXCLUSIV


O casa de amanet din Piata Marasti, amplasata pe strada Fabricii, in imediata apropiere a sensului giratoriu, a fost sparta de hoti profesionisti.

Hotii au folosit celebra gura de lup, dar si un flex cu care au taiat gratiile. Evenimentul a avut loc in aceasta dimineata la ora cinci si, desi hotii au apelat la o metoda galagioasa, folosind un aparat cu care au taiat grilajul de fier, nimeni nu a sesizat la 112 faptul ca a fost sparta casa de amanet.

Din primele informatii, hotii au furat suma de 3.000 de lei care se afla intr-un sertar dintr-un birou din incinta casei de amanet. Pana in prezent nu s-a putut stabili daca au disparut si alte obiecte de valoare amanetate, bijuterii din aur sau aparate electronice, deoarece politistii nu au gasit un registru de casa unde trebuiau inregistrate toate bunurile din casa de amanet.

De altfel, mai sustin surse judiciare patronul casei de schimb nu a putut preciza cu exactitate suma de bani pe are o avea in casa de amanet deoarece in registru de casa nu era trecuta nicio suma. "Puteau sa fie 30.000 sau 3.000 de lei. Casierita ne-a spus ca sunt 3.000 de lei dar nimeni nu stie cati bani au fost. In plus, nimeni nu i-a vazut pe hoti si nici nu a auzit nimic", spune o sursa judiciara.

Jaful a fost anuntat dimineata in jurul orei opt pe numarul unic de urgenta 112, chiar de angajata casei de amanet care a sesizat ca butucul usii de termopan de la intrare era fortat cu ajutorul unei guri de lup, instrument folosit de hoti pentru a rupe butucurile sistemelor de inchidere, iar grilajul de metal era taiat cu flexul.

Controalele la casele de amanat doar pe hartie

Dupa jafurile de la casele de schimb valutar din 2009 si 2010, Politia Romana a dat ordin sa fie verificate toate aceste societati particulare pentru a se vedea daca au camere de luat vederi sau sisteme de paza care sa alerteze orice tentativa de spargere. In cazul cazei de amanet din Marasti, nu exista niciun sistem video care sa inregistreze imaginile din interior si nici nu exista un contract cu o firma de paza, astfel incat hotii au reusit sa actioneze in voie.

Comentarii Facebook