Raed Arafat, la Cluj: Peste o suta de ambulante SMURD vor fi dotate cu sistem video de transmitere date


Mediul Raed Arafat, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat la Cluj ca pana la finalul anului peste 100 de ambulante SMURD din Romania, inclusiv de la Cluj, vor fi dotate cu sistem video de transmitere a datelor pacientilor.

"Sistemul de transmisie video de pe ambulante incepe sa fie instalat pe primele masini SMURD in judetul Mures. si judetul Cluj este cuprins. Vorbim de o suta de ambulante SMURD care vor avea sistemul video pana la sfarsitul lunii noiembrie. Camerele si echipamentele au sosit deja. E vorba doar de instalare si instruire. si la Cluj vor fi dotate toate echipajele de prim-ajutor si in Bucuresti, cam 20 de masini care functioneaza acum. Este un sistem pentru SMURD care creste calitatea ingrijirii pacientului si ii ofera o siguranta mai mare, poate fi mai repede consultat de un medic la distanta", a spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca transmisia de imagini video face parte din sistemul de telemedicina initiat in Romania in 2003 si care presupune existenta unei legaturi GSP complexe intre ambulanta care este pe teren si spital.

"Pornim acum cu o noua etapa, un sistem de televideo, de transmisie video de pe ambulante. Sistemul de telemedicina inseamna sa transmiti toate datele pacientului de la un echipaj catre un spital sau de la un spital catre alt spital, catre cineva care iti poate da informatii in plus sau sa iti dea indicatii ce sa faci. Telemedicina permite transmiterea datelor medicale, inclusiv imagini, la spital, unde un medic poate sa ia decizii si poate da indicatii", a mai spus subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Medicul Raed Arafat a participat la Cluj-Napoca la o intalnire organizata de o companie de telefonie mobile.

Comentarii Facebook