Vineri 27 Ianuarie

PSD reacționează după atacul lui Iohannis: Nu a înțeles nimicLiderii PSD au reacționat rapid în urma atacului președintelui Klaus Iohannis, care a susținut că ”România nu are premier”.


"Preşedintele Iohannis îşi depăşeşte rolul constituţional, acela de garant al Constituţiei. Faptul că nu a răspuns propunerii de revocare, care este atributul punctual al prim-ministrului, blochează Guvernul, demonstrează că e într-o bătălie, continuă bătălia politică şi îşi depăşeşte rolul constituţional. Nu a înţeles nimic'', a concluzionat social-democratul Florin Iordache, după atacul devastator al președintelui.


În final, doamna prim-ministru a trebuit să apeleze şi la Curtea Constituţională, ca să deblocheze activitatea Guvernului. Actul de demisie este un act unilateral", a declarat Iordache, vineri, pentru AGERPRES.


Vineri, după ce premierul Dăncilă a anunțat că sesizează CCR în legătură cu eventul conflict instituțional Guvern - Președinție, Iohannis a apreciat că ,”CCR nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu este una constituţională, problema este una politică și are două caze”.


Prima cauză este că de facto România nu are prim-ministru, a doua cauză este totala inabilitate a PSD de a face politică, politică de orice fel”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Comentarii Facebook