PSD desființează centrele medicale de permanenţă din Cluj, pentru că nu sunt EFICIENTE

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va desființa centrele de permanență din Cluj și toată țara pentru că nu sunt eficiente.

 

Sorina Pintea a menţionat că analiza făcută a arătat că aceste centre au tarife mari, iar personalul nu este ”reponsabil”.

 

Făcând o analiză la nivelul ţării, numărul prezentărilor în urgenţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu aproximativ cu 35%. Ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condiţiile în care, categoric, la număr de cazuri crescute, creşte finanţarea unităţilor de primiri urgenţe, creşte şi finanţarea centrelor de permanenţă - eficienţă zero. Şi atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să şi desfiinţăm aceste centre, pentru că în primul proiect era vorba doar de înfiinţare. Sunt nişte criterii pe care trebuie să le respecte, nişte termene de raportare, mărturisesc că nu le-a urmărit şi nu le-a cerut nimeni până acum. Dar în momentul în care eu am declarat că avem bani, trebuie să-i cheltuim eficient, trebuie să facem şi chestia asta. Vom promova proiectul de act normativ, avem situaţiile pe care le vom prezenta ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicităţii şi o să le vedeţi. Dar sunt cifre care ar trebui să ne dea multora de gândit”, a declarat ministrul.

 

În Cluj-Napoca funcționează două astfel de centre pe strada Horea nr. 78, lângă Serviciul Judeţean de Ambulanţă, și altul pe Aleea Băiţa nr.9, în Gheorgheni. Alte două centre sunt la Turda şi la Mociu, unde spitalul a fost închis și apoi redeschis ca centru de permanență.

 

Fără aceste unitpți ”ineficiente”, bolnavii vor trebui să meargă pentru orice durere minoră la serviciile de urgență. 

Comentarii Facebook