Protest spontan la Nokia! Angajatii de la Jucu au fost la un pas sa se bata cu sefii EXCLUSIV


Azi-noapte, angajatii de la fabrica Nokia de la Jucu au refuzat sa munceasca, dupa sedinta in care au fost informati cate salarii compensatorii si ce alte beneficii vor primi.

"Angajatii din schimbul de noapte, care au intrat in fabrica joi seara, la ora 19.00, au avut o sedinta cu sefii de la Nokia, Florin Tulcan, directorul de productie, Carmen Mester, sefa de la resurse umane. Dupa ce au aflat ca vor primi cateva salarii compensatorii, angajatii au inceput sa huiduie si sa vocifereze. Au fost aruncate cuvinte grele si unii dintre colegi chiar s-au ridicat in picioare si au sarit la sefi. La sedinta au participat si sindicalistii Valentin Ilcas si Cristian Copil", a declarat un angajat care a participat la sedinta, dar care a vrut sa isi pastreze aninimatul.

Spiritele au fost calmate de interventia oamenilor de la securitate, existand riscul ca sedinta sa fie suspendata.

"Oamenii le-au spus ca sunt furati si ca asteptau sa primeasca salarii mai multe. Contractul colectiv de munca expira numai in 2014 si muncitorii se asteptau sa fie platiti pana atunci. Intre 8 salarii compensatorii, in functie de vechime, si 25 de salarii cate ar fi primit pana in 2014 este o diferenta mare", a mai spus sursa citata.

In semn de protest, angajatii de la Nokia din schimbul de noapte au refuzat sa munceasca. Sedintele de informare vor continua si vineri, 4 noiembrie, cand vor intrat in fabrica si celelalte schimburi.

 

Update

 

Valentin Icas, pesedintele sindicatului "Nokia Metal" a declarat in urma cu cateva momente ca aseara la Nokia au fost "vociferari", dar ca nu stie sa fi fost proteste.

 

Vezi mai jos cate salarii compensatorii si ce beneficii primesc angajatii disponibilizati de Nokia la Cluj...

Cate salarii compensatorii vor primi angajatii Nokia EXCLUSIV AUDIO

Comentarii Facebook